Over Anke

Hey, ik ben Anke van Raaij – Verschuijten. Geboren en getogen op een boerderij in het Brabantse Milheeze, geniet ik nu samen met mijn man RenĆ© en onze twee jongens Luuk (12) en Jens (10), al achttien jaar van het leven in Overloon.

Van jongs af aan
Als kind was ik het liefste aan het knutselen en creƫerde van alles. Ik hield ervan om met mijn handen bezig te zijn: kleuren, knippen, kaarten en sieraden maken, schilderen, noem maar op. Maar op de middelbare school dacht ik oprecht dat ik niet creatief was en begreep ik nog niet wat je daar verder aan zou hebben, dus liet ik het vak Tekenen vallen. Ik koos voor een vakkenpakket waarmee ik nog alle (andere) kanten op kon.

Creativiteit
Ik ging communicatie studeren en heb inmiddels twintig jaar ervaring als communicatieadviseur, bij onder andere het waterschap, de veiligheidsregio, Rabobank en provincie. Momenteel werk ik aan een leuke opdracht om de Maasheggen onder de aandacht te brengen bij kinderen. Ik vind het fijn om dit werk te combineren met schilderen. Communicatie en creativiteit liggen ook dichtbij elkaar, het zijn allebei manieren van jezelf uiten en zichtbaar zijn. Terwijl ik soms worstel met woorden, geeft kunst mij de vrijheid om zonder woorden te communiceren. Op mijn 32e kwam mijn passie voor creativiteit gelukkig weer tot leven. Een abstract kunstwerk in onze woonkamer paste niet meer bij ons interieur, dus besloot ik het over te schilderen. Wat was dat heerlijk om te doen! Schilderen hielp me om mijn gedachten los te laten Ć©n gaf me een nieuw kunstwerk boven de bank. Dat smaakte naar meer.

Atelier Anke
Verschillende schildercursussen en workshops, een opleiding creativiteit als coachingsmiddel en een schildervakantie volgden. In 2021 gaf ik mijn eerste workshop fluidpainting op locatie en ontdekte ik hoe leuk het is om anderen te laten genieten van hun eigen creativiteit. Sinds 2022 heb ik een fijn atelier aan huis, waar ik schilder en inmiddels ruim 150 creatievelingen heb mogen verwelkomen voor workshops. Vorig jaar volgde ik een jaaropleiding intuĆÆtief portretschilderen en sinds dit jaar richt ik me op mijn eigen creaties.

Vrouwen
Dat zijn vooral vrouwenportretten. Iedere vrouw heeft een uniek verhaal, en met mijn schilderijen wil ik de diversiteit, kracht en schoonheid van vrouwen laten zien. Door verschillende technieken en stijlen te combineren, zoals mixed media, pouring acrylic en traditionele portretschilderkunst, creƫer ik dynamische en expressieve beelden waarmee ik anderen hoop te inspireren.

Heb je een vraag of interesse in een van mijn kunstwerken? Leuk als je contact met me opneemt, mij wil volgen via social media of een reactie of review wil achterlaten. Dankjewel!

Liefs, Anke