Over Anke

Anke van Raaij – Verschuijten (41):
Ik ben geboren en getogen op een boerderij in het Brabantse dorpje Milheeze. Samen met mijn man René en onze jongens Luuk (12) en Jens (10) woon ik inmiddels 16 jaar met veel plezier in Overloon.

Knutselen
Als kind was ik het liefste aan het knutselen en creëerde van alles. Ik was altijd met mijn handen bezig: kleuren, knippen, kaarten maken, schilderen, sieraden maken, noem maar op. Maar op de middelbare school dacht ik oprecht dat ik niet creatief was en begreep ik ook niet wat je daar verder aan zou hebben. Dus het vak Tekenen liet ik vallen. Ik koos voor een vakkenpakket waarmee ik nog alle (andere) kanten op kon, want ik had nog geen idee wat ik later wilde worden.

Creativiteit
Ik ging communicatie studeren en heb inmiddels twintig jaar ervaring als communicatieadviseur. Communicatie en creativiteit zijn allebei een manier van uiten, een vorm van zichtbaar zijn. En waar ik het soms lastig vind om de juiste woorden voor iets te vinden, is dat bij kunst niet nodig. Ik ben zo blij dat mijn passie voor creativiteit rond mijn 32e opnieuw tot leven kwam. Ik was toen helemaal uitgekeken op een abstract kunstwerk in onze woonkamer en de kleur matchte niet meer met ons interieur. Uiteindelijk kocht ik verf en ben over dat kunstwerk heen gaan schilderen. Wat was dat heerlijk om te doen! Ik zat toen niet zo lekker in mijn vel, maar het schilderen zorgde ervoor dat ik de tijd vergat en even niet met een hoofd vol gedachten zat. En ik had aan het einde van dat creatieve avontuur ook nog eens mooi ‘nieuw’ kunstwerk boven de bank hangen. Dat smaakte naar meer.

Atelier Anke
Naast yoga en coaching, merkte ik dat schilderen me ook goed deed. Verschillende schildercursussen en workshops, een opleiding creativiteit als coachingsmiddel en een schildervakantie volgden. Ik heb ook veel youtube-video’s bekeken en ben uiteindelijk zelf aan de slag gegaan met fluidpainting. In 2021 gaf ik mijn eerste workshop fluidpainting op locatie. Zo leuk om mensen blij te maken en zich te laten verwonderen over hun eigen creativiteit. Sinds 2022 heb ik een fijn atelier aan huis waar ik zelf schilder en waar ik aan ruim 150 creatievelingen een workshop heb mogen geven. In 2024 ga ik vooral zelf creëren.

Contact
Creëren is leuk! En een kwestie van gewoon doen. Kan ik je ergens mee helpen of inspireren? Of heb je interesse in één van mijn kunstwerken? Leuk als je contact met me opneemt.