Over Anke

Anke van Raaij – Verschuijten (41):
Ik ben geboren en getogen op een boerderij in het Brabantse dorpje Milheeze. Samen met mijn man René en onze jongens Luuk (11) en Jens (10) woon ik inmiddels 16 jaar met veel plezier in Overloon.

Knutselen
Als kind was ik het liefste aan het knutselen en creëerde van alles. Ik was altijd met mijn handen bezig: kleuren, knippen, kaarten maken, schilderen, sieraden maken, noem maar op. Maar op de middelbare school dacht ik oprecht dat ik niet creatief was en begreep ik ook niet wat je daar verder aan zou hebben.
Gelukkig heb ik (her)ontdekt dat creëren en met mijn handen bezig zijn juist super leuk is. Zo houd ik van fotografie en schilderen. Mijn creativiteit vertelde me dat ik ook qua werk wel eens buiten de lijntjes mocht kleuren, dus ik heb mijn ervaring als communicatieadviseur en mijn enthousiasme voor creativiteit gecombineerd, wat resulteerde in een inschrijving bij de kamer van koophandel onder de naam Anke van Raaij Communicatie en Creatie.

Communicatie
Ik heb communicatie gestudeerd en twintig jaar ervaring als communicatieadviseur, dus het communicatiegedeelte van mijn eigen onderneming was helder. Als zelfstandig communicatieadviseur help ik organisaties meer zichtbaar te zijn, te verbinden en helder en effectief te communiceren. In deze rol heb ik mooie interim-opdrachten mogen vervullen, zoals bij de Rabobank en Provincie Noord-Brabant.

Creativiteit
Communicatie en creativiteit zijn allebei een manier van uiten, een vorm van zichtbaar zijn. Gelukkig (her)ontdekte ik mijn liefde voor creativiteit in de vorm van schilderen toen ik een jaar of 32 was. Ik was helemaal uitgekeken op een abstract kunstwerk in onze woonkamer en de kleur matchte niet meer met ons interieur. Ik kocht verf en ben er gewoon overheen gaan schilderen. Wat was dat heerlijk om te doen! Ik was helemaal in het moment, vergat de tijd en piekerde niet over werk of iets dergelijks. En het mooie was dat ik aan het einde van dat creatieve avontuur een mooi ‘nieuw’ kunstwerk boven de bank had hangen. Dat is creëren; iets zelf maken dat hoe dan ook uniek is en aan jouw inspiratie herinnert.

Atelier Anke
Ik word blij van schilderen en creëren. En hoe leuk is het om deze creativiteit te delen, om anderen er ook mee te inspireren. Want ja, íedereen is creatief! We zijn allemaal van nature makers. Creativiteit is iets unieks creëren, in welke vorm dan ook. Na verschillende schildercursussen en workshops, een opleiding creativiteit als coachingsvorm, het bekijken van veel youtube-video’s en het zelf gewoon doen, ben ik workshops fluidpainting gaan geven op locatie. Zo leuk om mensen blij te maken en zich te laten verwonderen over hun eigen creativiteit. Sinds 2022 heb ik ook een mooi atelier aan huis waar ik zelf schilder én waar ik workshops happy painting geef samen met Marga Cornelissen. Wij kennen elkaar van een schildervakantie in 2019. Mooi hoe onze wegen elkaar weer hebben gekruist en hoe we nu samen anderen inspireren.

Gewoon doen
Creëren is leuk! En een kwestie van gewoon doen.
Neem gerust contact met me op als ik je hierbij kan helpen, ik kijk er naar uit!